Oranje web
Image default
Zakelijk

Het vertalen van woorden

Er zijn een heleboel talen in de wereld en daarbij ook nog een heleboel dialecten. Het leren van talen is ook niet zo heel gemakkelijk. Spreken gaat misschien nog wel, maar schrijven is natuurlijk wel iets anders. Afhankelijk van hoeveel de taal wordt besproken is de kans groot dat dit ook op scholen gegeven wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Engelse taal, maar ook de Franse, Duitse en Spaanse taal. Door de taal te leren is het mogelijk om met elkaar te communiceren ongeacht in welk werelddeel mensen wonen. Natuurlijk blijven er altijd woorden die je niet zo gemakkelijk herkent. Het is daarom handig dat je makkelijk woorden vertalen kan.

Als begint met het leren van een vreemde taal zal je genoeg woorden tegenkomen waarvan je de betekenis niet weet. Het zal wel een tijdje duren voordat je genoeg woorden, zinsbouw en uitdrukkingen kent. Het is daarom handig dat je woorden kan opzoeken online. Op de website kan je woorden en uitdrukkingen uit allerlei wereldtalen opzoeken. Door het opzoeken van woorden en uitdrukkingen verhoog je je woordenschat en stimuleer je je eigen leerproces. Dus als je een woord tegenkomt die je niet weet te vertalen, sla deze dan niet over, maar zoek het op!

Ben je een nieuwe taal aan het leren en kom je een woord tegen die je niet begrijpt? Zoek het op! Zo zal je de taal zelf beter leren spreken en uiteindelijk moeilijkere woorden gebruiken in een gesprek of tekst.