Oranje web
Image default
Woning en Tuin

Overdekte houten veranda

In de meeste landen is het niet nodig om een overdekte veranda te laten bouwen want het regent er niet zo vaak. In Spanje zijn de veranda’s bijvoorbeeld niet overdekt omdat het er meestal zonnig is en niet regent. In Nederland is het natuurlijk een heel ander verhaal en is het verstandig om te kiezen voor een veranda.

Als met de familie lekker op de veranda aan het eten bent op een zonnige dag kan het zomaar opeens gaan regenen. De hele tafel en al het eten wordt al snel nat waardoor alles verpest is maar als de veranda overdekt is maakt het niet uit wanneer het begint te regenen. Onder de overdekking blijft iedereen droog en kun je zelfs op een regenachtige dag genieten van de veranda. Dit is dan ook de reden dan in Nederland de meeste soorten veranda’s overdekt is.

Nu is de veranda zelf van hout gemaakt maar voor de overkapping kiezen de meeste mensen voor glas. Door het glas schijnt de zon namelijk op de veranda en het houdt ook regen tegen. Als de zon even te fel wordt hebben ze de optie om een gordijn onder de overkapping automatisch te laten oprollen. Zo heeft de overdekte veranda de beste van beide werelden.