Oranje web
Image default
Aanbiedingen

De Bobike fietstoelen

Duurzaam, gemakkelijk te gebruiken en gebouwd met uitgebreide bescherming, de Bobike Go is een veelzijdig zitje verkrijgbaar als bagagedrager of framebevestiging. Lees onderstaande review om meer te weten te komen over dit Nederlandse kinderzitje merk.

Installatie

De op het frame gemonteerde en op de bagagedrager gemonteerde Go’s zijn identiek met uitzondering van de montagebeugels aan de onderkant van de zitjes.  Wij kregen het stoeltje op de bagagedrager om te testen.  Het zitje zelf wordt niet geleverd met een bagagedrager, maar zou op bijna elke bagagedrager moeten passen.  Wij hebben onze Bobike achterzitje zonder problemen op de bagagedrager gemonteerd.

Om het zitje te monteren, plaats je het eenvoudigweg over de bagagedrager en zorg je ervoor dat de twee plastic klem lipjes rond de zijkanten van de bagagedrager zitten, waarna je de vergrendelknop draait tot hij vastzit.  Voor dit proces is geen gereedschap nodig en je kunt de stoel ook naar voren of achteren op het rek plaatsen.  Eenmaal stevig op zijn plaats, wordt het zitje ook geleverd met een bevestigingsband om de zadelpen van de fiets te wikkelen. Om te voorkomen dat kinderen het zadel per ongeluk losmaken, is de knop voorzien van een veiligheidsvoorziening die vereist dat je de knop stevig indrukt voordat je hem kunt vast- of losdraaien.

Harnas

De Bobike heeft een driepuntsgordel die over het hoofd van het kind gaat voordat het in het zitje wordt vastgegespt. De schouderbanden kunnen op drie verschillende plaatsen worden versteld.  Het bovenste deel van de banden heeft drie bevestigingspunten om rekening te houden met de lengte van het kind, terwijl de band van de banden een bovenste verstelling heeft op elke band en een derde verstelling net boven de gesp.

De gespen zijn gemakkelijk te verstellen, maar we waren teleurgesteld dat de schouderbanden niet klein genoeg waren om onze 1-jarige tester stevig vast te houden.  Zoals op de tweede foto hieronder te zien is, was er zelfs met de bovenste en onderste riem verstellers zo ver mogelijk naar beneden getrokken, nog behoorlijk wat ruimte tussen de riemen en onze testers.

Om de ruimte tussen de riemen weg te werken, moesten we de bovenkant van de riemen in het bovenste bevestigingspunt steken om de extra riemen te compenseren. Om maximale bescherming te bieden, moet het bevestigingspunt van de schouderbanden, van dit achterzitje fiets zich net boven de schouders van het kind bevinden (zoals bij een autostoeltje), dus omhoog schuiven is niet ideaal.

 

Voetsteun en beenbeschermers

Voetsteunen houden de voeten van je kind veilig weggestopt en voorkomen dat ze je tijdens de rit schoppen!  Om ze aan te passen aan de lengte en grootte van je kind, kunnen de voetenbakjes gemakkelijk omhoog of omlaag worden versteld via een kleine plastic hendel aan de achterkant van de bakjes.  Om ze aan te passen, til je de hendel gewoon op en duw of trek je de bak tot de juiste hoogte.

Om de voeten op hun plaats te houden, zijn er rubberen voetbanden die gemakkelijk over de voet van het kind kunnen worden gevouwen en vastgehaakt.