Oranje web
Image default
Gezondheid

3 manieren om de temperatuur op te meten bij een kind

3 manieren om de temperatuur op te meten bij een kind

Vooral bij jonge kinderen is het regelmatig meten van de lichaamstemperatuur ontzettend belangrijk. Helemaal bij pasgeboren baby’s kan het namelijk zijn dat ze hun eigen temperatuur nog niet goed kunnen reguleren. Des te belangrijker dus dat je dit als ouders doet. Wanneer je kind namelijk te warm is, kan dit duiden op koorts of andere lichamelijke ongemakken. Om je een idee te geven op welke manieren jij de temperatuur  van je kind eenvoudig kunt meten, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Zorg er dus voor dat je deze tips goed tot je neemt, zodat je op de juiste manier de temperatuur van je kind kunt meten.

 

Staafthermometer 

De meest gebruikte methode om de temperatuur op te meten, is met een staafthermometer. De kans dat ook jij er eentje thuis hebt liggen is vrij groot. Je kunt met deze staafthermometer op twee manieren de temperatuur opmeten. Allereerst kun je het rectaal doen, dat wil zeggen via de anus van het kind en ten tweede onder de tong. Mocht je het tegelijk doe, doe het dan wel in de juiste volgorde.

 

Onder de oksel

Naast dat je de staafthermometer natuurlijk onder de tong en in de anus kunt doen, kun je de temperatuur ook middels de oksels aflezen. Dit is niet direct aan te raden, aangezien de temperatuur hier nog wel eens kan fluctueren. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de hele tijd met je armen langs je lichaam hebt gezeten en ook een dikke trui draagt, de temperatuur een stuk hoger is, dan wanneer je een t-shirt draagt.

 

Oorthermometer

Het meten van de temperatuur via het oor met de Beste oorthermometer is voor velen toch de meest praktische optie. Vooral bij kinderen is dit namelijk een stuk prettiger, dan wanneer je via de anus met een thermometer naar binnen moet. Wel is het handig te kijken naar welke thermometer het best getest is, zodat je een nauwkeurige meting van de temperatuur krijgt.