Oranje web
Image default
Beauty en verzorging

Essentiële tips voor het kiezen van uw perfecte eerste tatoeage

Je eerste tatoeage laten zetten is een spannende maar ontmoedigende ervaring. Voordat u de sprong waagt, is het belangrijk dat u de tijd neemt om een aantal essentiële tips te overwegen, zodat u iets krijgt waar u nog jaren van zult houden. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste aspecten die u in gedachten moet houden bij het kiezen van uw perfecte eerste tatoeage.

De plaats

Ten eerste, denk goed na over de plaatsing. Waar op uw lichaam wilt u uw tatoeage? Verschillende delen van het lichaam hebben verschillende eigenschappen en dus moet je bij deze beslissing rekening houden met factoren zoals huidtype, zichtbaarheid en grootte. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een delicaat ontwerp, dan is dat misschien het meest geschikt voor een gebied als de pols of de enkel, waar minder vet en spieren zitten dan op andere delen van het lichaam, zodat de lijnen langer scherp blijven. Zoekt u daarentegen iets groots of ingewikkelds, dan is een plek als de rug of de borst misschien beter geschikt vanwege de grotere oppervlakte en minder rimpels en rondingen.

De artiest

Zoek bij het kiezen van uw ontwerp naar artiesten die gespecialiseerd zijn in tatoeages binnen uw gewenste stijl of genre – iemand vinden met professionele ervaring en kennis betekent dat zij advies kunnen geven over de beste manier om uw creatieve droomvisie te verwezenlijken en tegelijkertijd de risico’s van laserverwijdering later te minimaliseren. Zorg er bovendien voor dat het ontwerp waarvoor u kiest een persoonlijke betekenis heeft – iets betekenisvols zal lang meegaan na trends en modegrillen, zodat uw tatoeage na verloop van tijd speciaal blijft. Zorg ook dat je na het zetten goed smeert met tattoo creme. Dit houdt je tattoo mooi.

Er is geen haast

Last but not least – overhaast niets! Zorg ervoor dat je alle studio’s in de buurt grondig onderzoekt voordat je iets boekt; lees recensies online en vraag vrienden die zelf een tatoeage hebben laten zetten voordat je een afspraak maakt; houd rekening met verborgen kosten zoals nazorgproducten; wacht twee weken voordat je een beslissing neemt over grote veranderingen, omdat dit genoeg tijd geeft om eventuele ontstekingen of zwellingen door de nieuwe piercing te laten verdwijnen; controleer altijd uw identiteitsbewijs als u jonger bent dan 18 jaar – weinig winkels accepteren iemand zonder geldig identiteitsbewijs, ongeacht de geboortedatum, dus zorg ervoor dat u uw identiteitsbewijs bij u hebt als u langskomt; denk goed na of het zetten van een zichtbare tatoeage van invloed kan zijn op uw toekomstige kansen op de arbeidsmarkt; tot slot – voel u nooit onder druk gezet om een tatoeage te laten zetten omdat anderen dat ook doen! Tatoeages zijn permanent, dus zorg ervoor dat het iets is dat JIJ echt wilt!