Oranje web
Image default
Zakelijk

Ga voor geautomatiseerd lassen!

Orbital welding is een TIG-lasproces dat volledig geautomatiseerd plaatsvindt. Het proces gaat als volgt: een wolfraam elektrode draait automatisch 360 graden om de naad die moet worden dichtgelast heen. Hierbij komt een inwendige gladde lasnaad, omdat het proces erg nauwkeurig gebeurt. Wanneer je wil of moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen, is geautomatiseerd lassen hier geschikt voor, omdat de machine de lasinstellingen kan opslaan. Hierdoor kunnen alle producten op dezelfde wijze worden gelast.

 

De beste kwaliteit

Omdat geautomatiseerd lassen middels een machine wordt gedaan, zijn de resultaten erg nauwkeurig. De machine (de stroombron) draait op een consistent tempo 360 graden rondom het object heen. Zoals je merkt is orbital welding erg geschikt voor het lassen van ronde objecten. Daarom wordt deze vorm van lassen vaak gebruikt voor het aan elkaar lassen van buizen. Orbital welding verloopt naast automatisch ook snel en nauwkeurig. Het is dus ideaal voor wanneer je op korte termijn veel lasverbindingen moeten worden gemaakt.

 

Open of gesloten kop?

Orbital welding kan met een machine met een open of gesloten kop worden uitgevoerd. Met een gesloten kop kunnen alleen buizen aan elkaar worden gelast die recht zijn rondom de lasverbinding. Met een open kop moet één deel van de buizen recht zijn rondom de lasverbinding. Het andere deel kan een bocht of flens hebben. Hierdoor is het mogelijk om elk lasproces geautomatiseerd te laten verlopen.