Oranje web
Image default
Woning en Tuin

Hekel aan alle schoonmaakklusjes in huis? Maak er een Olympische schoonmaakspelen van!

Heb jij ook al zo’n hekel aan opruimen en schoonmaken in huis? En kijk jij ook liever de olympisch spelen op de televisie? Dat snappen wij heel erg goed! Er is altijd wel iets veel leukers te doen dan achterstallig schoonmaakwerk af te ronden. De irritante schoonmaakklusjes is voor iedereen altijd een grote blok aan het been, maar uiteindelijk hoeft dat helemaal niet zo te zijn! De schoonmaak taken kan je zo leuk maken als je zelf wilt. Ooit wel eens een olympische schoonmaakspelen georganiseerd in huis? In deze blog vertellen wij hoe jij dat kan doen! 

Maak een speelschema 

Tijdens de Olympische spelen worden er 33 sporten beoefend door alle atleten die mee zich hebben gekwalificeerd. Van marathon rennen en zwemmen, tot speerwerpen en hoogspringen. Diverse sporten worden er gespeeld op verschillende tijdens en locaties. Dit geldt natuurlijk ook voor de schoonmaaktaken die in jouw huis te doen zijn. Denk aan dweilen, stofzuigen, vuilnis weggooien, ramenzemen. Maak van ieder onderdeel in huis dat schoongemaakt moet worden een olympische sport en koppel hier een team aan die er alles aan gaat doen om een medaille te behalen. Prioriteer welke taken als eerst moeten gebeuren en de spelen is bijna klaar om van start te gaan! 

Bedenk de spelregels 

Nu de atleten ingedeeld zijn bij de juiste sport is het tijd om de spelregels goed in kaart te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid punten die te behalen zijn bij het weggooien van vuilniszakken. Of denk bijvoorbeeld aan in hoeverre de vloer moet blinken na het dweilen van de multiplank vloer of pvc click vloer in huis. Het is ook van groot belang een jury uit te kiezen die de voltooide taken beoordelen.  

Deel beloningen uit 

Wanneer alle Olympische schoonmaakwedstrijden gespeeld zijn, is het de hoogste tijd de atleten een plek op het podium te bieden die zij hebben verdiend. Het is van groot belang de bijzonder hoge prestaties die zijn gezet op de speelvelden te belonen met de meest mooie medailles. Hiermee vergroot je de kans dat de sporters bij de nieuwe schoonmaakspelen hun prestaties verbeteren waardoor het huis nog schoner wordt! 

https://ballsonly.nl/