Oranje web
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies ik een trapleuning rvs?

Als sinds jaar en dag is een trapleuning rvs een populaire keuze binnen veel Nederlandse huishoudens. Met de universele, maar toch stoere en moderne uitstraling van de trapleuning, past het vrijwel bij iedereens smaak en inrichting. Daarnaast is rvs als materiaal makkelijk in gebruik en biedt het ook nog eens meerdere voordelen. Ook heb je meerdere keuzes in zowel de vorm, de kleur en de accessoires van de trapleuning. Een trapleuning rvs is dus niet voor niets zo populair.

 

Wat zijn de voordelen van een trapleuning rvs?

Naast de strakke en moderne looks van de trapleuningen zijn er nog meer belangrijke voordelen. Het inox staal, ook bekend als roestvrij staal of roestvast staal, kent een paar praktische voordelen. Zo vergt het nauwelijks tot geen onderhoud, maar krijg je toch een gegarandeerd lange levensduur. Je hoeft dus weinig te doen én geniet langer van je trap.

Het onderhoudsvrije karakter en de lange levensduur worden nog eens versterkt door een speciale RVS304 coating. Deze coating komt op de trapleuning rvs en geeft de leuning een ‘geborsteld’ uiterlijk. Je leuning ziet er daarmee nog stoerder uit, maar is tegelijkertijd makkelijker schoon te maken. De coating is daarnaast ook zo ontwikkeld dat er minder snel krassen ontstaan op je leuning. Daarmee wordt de toch al lange levensduur nog eens extra verlengd. Al deze voordelen gelden voornamelijk bij gebruik binnenshuis. Rvs leent zich hiervoor namelijk het beste. Installeer een trapleuning rvs dus met name in je huis, je kantoor of in je overdekte trappengang voor het beste resultaat.

 

Uit welke opties kan ik kiezen?

Als je eenmaal besloten hebt voor een trapleuning rvs te kiezen, moet je nog een passende uitvoering kiezen. Rvs als materiaal is niet zo aan te passen in verschillende vormen zoals bijvoorbeeld hout dat wel is. Dit zorgt voor een redelijk beperkt aantal vormen. Je kunt kiezen uit een ronde trapleuning, een vierkante trapleuning of een rechthoekige trapleuning. Elk van deze vormen heeft een totaal andere, eigen uitstraling en een ander gevoel wanneer je deze vast pakt. Dit komt ook door de verschillende groottes van de trapleuningen. Zo is de ronde uitvoering 42,2 millimeter in doorsnede. De vierkante is 40 bij 40 millimeter groot. De rechthoekige is 40 millimeter bij 10 millimeter en daarmee een heel stuk platter dan de vierkante uitvoering. Bij roestvrij staal denk je al snel aan een zilvergrijze uitvoering. Dit is inderdaad ook de standaardkleur van een trapleuning rvs. Tegenwoordig zijn er ook veel zwarte trapleuningen rvs op de markt. Daarmee geef je je trapleuning een nog strakkere look.