Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Wie valt het vaakst van de trap?

 

Wie valt het vaakst van de trap?

Ga je trapliften kopen, huren, of verhuis je toch liever wanneer jij of één van de mensen waarmee je samenwoont niet meer in staat is om trap te lopen. Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen met een grote woning – of een huis met meerdere verdiepingen – zich genoodzaakt voelen om het huis te verlaten wanneer de trappen problemen (kunnen) veroorzaken. Verhuis je binnenkort voor het eerst naar een huis met meerdere verdieping? Dan is het goed om vooraf te weten wie het meest risico lopen op problemen met traplopen.

Kinderen

Als je kinderen nog in hun eerste levensjaren zitten dan is de kans inderdaad groot dat zij af en toe van de trap vallen. Gelukkig zijn de gevolgen daarvan vrijwel nooit ernstig en is het geen reden om bijvoorbeeld speciaal voor hen een traplift te kopen.

 

Ouderen

Wanneer we het over mensen boven de 67 jaar hebben is het aan ander verhaal. Zij hebben meer moeite met traplopen. Echter komt het ook bij hen weinig voor dat zij daadwerkelijk van de trap vallen. Zij ervaren meer conditieproblemen tijdens  het traplopen. Het kost hen teveel energie en moeite op een andere verdieping op te komen. Daarom is beter om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat ouderen weinig tot geen moeite ondervinden wanneer zij naar een ander verdieping willen gaan.

 

Een beperking

Trapliften zijn het meest bestemd voor mensen met een beperking. Zowel lichamelijke als mentale beperkingen kunnen ervoor zorgen dat men moeite heeft met traplopen. Wanneer iemand van de trap valt, gaat het in de meeste gevallen om iemand met een beperking.

Als verhuist naar een huis met meerdere trappen, dan doe je er goed aan om een extra maatregelen te nemen wanneer je er samen gaat wonen met iemand die een beperking heeft of oud is. Zij lopen namelijk het meeste risico om van de trap te vallen.

https://www.economy.nl/