Oranje web
Image default
Electronica en Computers

Wat is IPaaS en wat heeft dit te maken met een API platform?

Bent u bekend met het fenomeen IPaaS? Dit wordt vaak in combinatie met een API platform ingezet. IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service, is eigenlijk te zien als een Cloud platform dat API platforms in staat stelt om nog beter te werken. Maar misschien bent u niet zo bekend met deze termen en vraagt u zich nu af wat u nu precies gelezen hebt. Laten we daarom een stap terug nemen en beginnen met het definiëren van API’s.

Wat is een API?

Een API stelt twee applicaties in staat om te communiceren met elkaar, bijvoorbeeld om data uit te wisselen. Een klant voert iets in op uw website, waarna de API ervoor zorgt dat dit bij een andere applicatie (van u of een derde partij) terechtkomt. Op een API platform kunt u op een overzichtelijke manier al deze API’s bekijken en monitoren. Hierdoor kunnen interne ontwikkelaars, maar ook externe gebruikers of partners, beter gebruikmaken van uw API’s.

Wat is de rol van IPaaS bij het opzetten van een API platform?

API’s zijn essentieel bij het verkrijgen van data. Deze data kan vervolgens geanalyseerd worden, zowel intern als extern. Dit levert nuttige info op die vervolgens weer toegepast kan worden om uw diensten en services te verbeteren. Hoe hoger de snelheid is waarmee data verkregen kan worden, hoe beter dit is. IPaaS heeft hier een belangrijke rol in.

Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden

IPaaS, een afkorting dat staat voor Integrated Platform as a Service, is te zien als een Cloud platform. Hiermee kunt u waar en wanneer u wilt bij uw bestanden, want de Cloud is een toegankelijke server waarop uw bestanden worden opgeslagen. U heeft hier overigens wel een internetverbinding voor nodig. Bedrijven als Datacon kunnen u helpen optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die Cloudopslag en API platformen bieden door een IPaaS oplossing op maat te leveren.