Oranje web
Image default
Bedrijven

Hoe u uw strategische focus kunt verschuiven

Markt- en organisatorische veranderingen kunnen ertoe leiden dat u uw focus moet verleggen. Dit kan betekenen dat u tijdelijk wat werk moet pauzeren om te versnellen of nieuwe projecten toe te voegen. Onthoud dat de tijd en energie van uw team een vast goed is. De focus verschuiven betekent niet dat er nieuwe dingen worden toegevoegd om op te focussen. Tenzij u middelen toevoegt, moet u afwegingen maken over waar mensen hun tijd doorbrengen. Hierdoor kunt u sneller meer projecten afronden omdat uw team erop is gefocust. Maak tijdens een focusverschuiving een plan en communiceer dit. Dit plan moet het volgende omvatten:

  • Waarom verleggen we onze focus?

  • Wat is het gewenste resultaat als we eenmaal door de verandering zijn gekomen?

  • Wat is onze strategie om door de verandering te navigeren?

  • Met welk oud werk zullen we stoppen om middelen vrij te maken?

  • Op welk nieuw werk zullen we ons concentreren?

Wat ging er mis?

Toen ik bij een financiële dienstverlener werkte, hadden we een belangrijke gebeurtenis waardoor we onze focus moesten verleggen. De toezichthouders kwamen binnen en namen een kijkje in onze processen. Ze vonden het niet leuk wat ze zagen. Ze zeiden dat we een hele lijst met problemen moesten oplossen. We hebben een plan opgesteld en gecommuniceerd met hulp van een HR-consultant. Wat zorgde ervoor dat we de focus verlegden? De toezichthouders identificeerden deze 10 problemen. Wat is ons gewenste resultaat als we er eenmaal doorheen zijn? Welnu, die problemen zijn naar tevredenheid van de regelgevers opgelost. Wat is onze strategie om door de verandering te navigeren? Welnu, we gaan stoppen met het doen van een aantal van onze technologische projecten en al onze middelen verplaatsen naar de regelgevingskwesties. Met welk oud werk gingen we stoppen? Nou, hier zijn de vijf projecten die nu in de wacht staan. Op welk nieuw werk gaan we ons richten? Hier zijn de 10 ideeën, en hier is hoe we middelen tegen hen gaan toewijzen.

Snel gehandeld om aan vereisten te voldoen

Door expliciet te zijn over de verschuiving en de middelen ernaartoe te verplaatsen, waren we vrij snel door deze regelgevingskwesties heen. Toen we klaar waren, pakten we de technologische projecten op en gingen we verder. Als je de focus verschuift zonder de nieuwe eindtoestand te communiceren en expliciet te zeggen welk werk in of uit focus is, loop je het risico dat mensen nieuw werk aannemen, maar niet het gevoel hebben dat ze kunnen stoppen met het oude werk te doen om het nieuwe aan te pakken. Je loopt het risico het team op te branden. Als je een van deze grote verschuivingen hebt, wees dan weloverwogen om een plan op te stellen en dit aan de organisatie te communiceren.

 

https://www.me-scan.nl