Oranje web
Image default
Aanbiedingen

De populairste manieren om uw tuin af te scheiden

Ben je bezig met plannen voor een nieuwe inrichting van de tuin? Wij geven je graag wat tips. Een vaak geziene vraag gaat over de afscheiding van de tuin. Hierbij kunt u denken aan een hek, heg of schutting. Iedereen wil immers lekker in de tuin kunnen zitten zonder dat iedereen op straat daarvan mee kan genieten. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wij vertellen u in deze blog dan ook graag welke mogelijkheden u hebt op het gebied van tuinafscheiding. Lees dus snel verder!

Groene vingers

Een trend van de laatste jaren is toch wel dat er steeds meer groen moet komen in en rondom je woning. Hierbij kan jouw tuinafscheiding uiteraard niet achterblijven. Want naast dat jij jouw steentje bijdraagt voor het milieu, zorgt een groene schutting voor een mooie en natuurlijke afscheiding van jouw tuin. Voor een groene tuinafscheiding zijn de mogelijkheden eindeloos: een heg, een stalen hekwerk waar u een klimop tegen aan laat groeien enzovoort.

Robuust

Om een ietwat meer robuuste stijl te geven aan uw tuin kunt u kiezen om gebruik te maken van natuursteen. De mogelijkheden zijn, doordat er veel verschillende soorten en kleuren stenen bestaan, eindeloos. Vaak wordt er bij natuursteen gebruik gemaakt van een schanskorf, deze schanskorf wordt gemaakt van stevig gaas en gevuld met de door u gekozen stenen. Natuursteen als tuinafscheiding is erg duurzaam en daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk. U hoeft namelijk niks te snoeien of te verven. 

Houten schutting

De houten schutting: een tuinafscheiding die niet meer weg te denken is uit het Nederlandse straatbeeld. Het is én blijft een van de meest populaire manieren voor het afscheiden van uw tuin. Dat is ook niet gek: er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen welk soort hout, welke maat, hoe het hout geplaatst is en welke kleur beits u wilt gebruiken. Wanneer u kiest voor een houten schutting doet u er echter verstandig aan om te kiezen voor een hardhoutsoort. Deze zijn namelijk erg duurzaam en onderhoudsvrij. Onder hardhoutsoorten vallen onder andere grenen, vurenhout en Douglas hout.

 

https://www.arfman.nl/