Oranje web
Image default
Aanbiedingen

Drie slimme oplossingen voor jou magazijn!

Drie slimme oplossingen voor jou magazijn!

Een magazijn functioneel houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Het grote plaatje kan dan altijd wel goed gaan, toch zullen er altijd wel een paar kleine details zijn die verbeterd kunnen worden. In deze blog geven we drie oplossingen voor deze kleine details, die gemakkelijk aan te brengen zijn. Lees dus snel verder!

  1. Allround personeel

Creëer flexibiliteit in jouw magazijn door je werknemers allround te maken. Hierdoor kan jij makkelijker schuiven wanneer er iemand uitvalt, en kan je rekening houden met de wens van je werknemers om afwisselend werk te doen. Dit is dus niet alleen goed voor de uitvoering van jouw werkzaamheden, maar ook voor de sfeer binnen het bedrijf. Misschien kom je er door deze manier van werken wel achter dat iemand een werkzaamheid erg goed uitvoert, terwijl je dat niet van diegene had verwacht!

  1. Regel een vast schoonmaakmoment

Het is hoogstwaarschijnlijk niet het geval dat er bij jou enthousiast wordt schoongemaakt. De schoonmaak van jouw magazijn is echter wel erg belangrijk, omdat het ongezond is om in een stoffige omgeving te werken. Het is daarom slim om een vast schoonmaakmoment aan te wijzen. Zo zorg je er bijvoorbeeld 1x per week aan dat je met alle werknemers tegelijkertijd een uur gaat schoonmaken, of je laat dit elke week door een andere groep mensen doen. Door deze werkzaamheid door een groep uit te laten voeren, zal het waarschijnlijk beter gebeuren, omdat deze groep elkaar kan motiveren. Jij houdt hierdoor dus makkelijker een schoon magazijn.

  1. Leg een systeemvloer aan

Als jij mee wilt gaan met de groei van je bedrijf, is het een goed plan om een systeemvloer aan te leggen in je magazijn. Deze vloer kan je installeren tussen twee bestaande etages, waardoor je als het ware een extra verdieping aanbrengt. Een systeemvloer kan perfect functioneren als extra opslagruimte, omdat het grote gewichten kan dragen. Systeemvloeren worden als bouwpakket geleverd, en zijn daardoor makkelijk te verwijderen wanneer ze je in de weg staan. Echter biedt dit ook de mogelijkheid om hem gemakkelijk uit te breiden: biedt de systeemvloer jou niet genoeg extra ruimte, dan is dit dus simpel opgelost.