Oranje web
Image default
Aanbiedingen

Hoe vindt u de beste kattenbakvulling voor uw huisdier?

Hoe vindt u de beste kattenbakvulling voor uw huisdier?

Er zijn niet alleen verschillende soorten kattenbakvulling, maar er zijn ook verschillende materialen waarvan kattenbakvulling wordt gemaakt. Het zal waarschijnlijk wat vallen en opstaan vergen om de juiste kattenbakvulling voor u en uw kat te vinden. Volgens de American Veterinary Medical Association (AMVA) moet u bij het analyseren van alle verschillende soorten kattenbakvulling nagaan wat voor u de belangrijkste factoren zijn (hoewel uiteindelijk uw kat de beslisser is!):

Materiaal

De meeste kattenbakken zijn gemaakt van bentonietklei omdat het goedkoop is en vaste klonten kan produceren om het opscheppen te vergemakkelijken. Er zijn echter verschillende alternatieven, waaronder gelkristallen, dennenhout, tarwe, tofu, maïs en papier dat gemalen, gezaagd, gemalen of gesneden wordt tot fijne korrels of grove deeltjes. Die zonder klei of silicastof worden over het algemeen als milieuvriendelijker beschouwd, en de volledig natuurlijke alternatieven hebben grote voordelen, zoals doorspoelbaarheid, minder stofvorming voor allergiegevoelige katten en minder kleverigheid, zodat er minder sporen in huis achterblijven. Poezen zijn er in verschillende geuren en korrelgroottes, en de meeste katten lijken de voorkeur te geven aan een textuur die lijkt op aarde.

Geurbestrijding

Sommige kattenbakken bevatten zuiveringszout of actieve kool die urine- en uitwerpselengeuren op afstand houden. Deze geurmaskerende stoffen kunnen echter een afknapper zijn voor uw kat, dus het kan een beetje uitproberen zijn om de geurbestrijding te vinden die zowel voor u als uw kat werkt.

Klontering

Klonterende kattenbakvulling helpt bij het minimaliseren van rommel en maakt het makkelijker voor u om te scheppen voor een gemakkelijke opruiming omdat het gemengd is met bentoniet. Niet-klonterend is meestal goedkoper, maar het is moeilijk om urine of uitwerpselen op te scheppen zonder de hele bak te vervangen.

Stofgehalte

Dit is niet alleen belangrijk om uw vloeren en meubels schoon te houden, maar ook om te voorkomen dat u en uw kat kattenbakvulling stof inademen. Klonterende kattenbakvulling produceert over het algemeen het meeste stof.

Opsporen: Het doel is dat de kattenbakvulling in de bak blijft en niet door het huis wordt verspreid. Houd er rekening mee dat kattenbakken van klei meer sporen achterlaten dan sommige andere materialen en dat grotere deeltjes minder sporen dan kleine. Een mat buiten de kattenbak helpt ook om de deeltjes van de pootjes van uw kat te verwijderen.

Moet ik klonterende of niet-klonterende kattenbakvulling nemen?

Niet-klonterende kattenbakvulling is er in verschillende materialen, waaronder gerecyclede papierpellets, houtpellets en kristallen. Sommige zijn ook doorspoelbaar, maar dat hangt sterk af van het sanitair in uw huis.

Klonterend strooisel is gemaakt van klei, dat een beetje stoffig kan zijn en niet kan worden doorgespoeld. Het is ook waarschijnlijker dat het aan de poten van de kat blijft kleven en buiten de box wordt getransporteerd. Maar klonterende kattenbakvulling heeft enkele grote voordelen voor eigenaren. Klonterende kattenbakvulling geeft u het gemak van het dagelijks verwijderen van afval uit de bak, zonder deze volledig te legen en de kattenbakvulling te vervangen. Omdat het lang meegaat, kan het de hogere initiële kosten compenseren, omdat je de kattenbakvulling maar één keer per maand volledig vervangt.

Hebben de katten een mening?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste katten de voorkeur geven aan ongeparfumeerde en fijnkorrelige kattenbakvulling. Sommige katten zijn niet kieskeurig en zullen gebruiken wat je ook koopt, maar anderen zullen de bak overslaan als het ze niet bevalt wat erin zit. Het kan een kwestie van experimenteren zijn, of zelfs een ‘box line-up’ van verschillende nesten om iets te vinden dat uw kat regelmatig zal gebruiken en dat ook werkt voor uw levensstijl.

Voor kattenproducten, ga naar https://happy-animal.nl/!