Oranje web
Image default
Particuliere dienstverlening

Hoe zich te ontdoen van vogels in bomen

Vogels in bomen kunnen een probleem zijn. Ze bouwen vaak hun nesten in bomen, eten fruit van bomen en poepen op de auto’s en mensen beneden. Gelukkig zijn er een paar manieren om van vogels in bomen af te komen.

De eerste manier om vogels in bomen kwijt te raken, is vogelgaas. Deze methode wordt vaker gebruikt in landbouw- en landbouwsituaties dan voor plaagvogels in de buurt, die hierna zullen worden behandeld. Vogelgaas sluit vogels volledig uit om de boom in te gaan. Boeren gebruiken vaak vogelgaas om te voorkomen dat vogels fruit van de bomen eten.

Netwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Het kan over de boom zelf worden gedrapeerd. Dit voorkomt dat vogels de boom in gaan, maar ze kunnen nog steeds via het net bij de boom komen. De andere optie is het bouwen van een frame rond de boom. Vogelgaas kan dan over het frame worden gedrapeerd om te voorkomen dat vogels volledig toegang krijgen tot de boom.

De volgende optie om vogels in bomen kwijt te raken, zijn vogelstekels. Vogelspikes kunnen worden bevestigd aan de takken van bomen waar vogels op neerstrijken om te voorkomen dat ze kunnen neerstrijken. Vogelspikes vormen een fysieke barrière die voorkomt dat vogels toegang hebben tot de boom. Spikes zijn stomp en doen vogels eigenlijk geen pijn; ze blokkeren ze gewoon.

Deze optie is meer geschikt om vogels uit een bepaalde boom of een reeks bomen te weren, zoals een boom boven een parkeerplaats waar vogels hun uitwerpselen blijven achterlaten.

Elektrische schoksporen zijn een andere optie voor buurtvogels in bomen. Er zijn schoksporen beschikbaar die aan boomtakken kunnen worden bevestigd, die vogels een kleine elektrische schok geven als ze proberen te landen. Net als vogelspinnen, doen elektrische schoksporen de vogels geen pijn, maar ze houden ze wel uit de buurt van bomen. Meer over vogelpinnen lezen? Bekijk dan de volgende link: https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/

Deze opties werken het beste als vogels nog niet hebben genest en anders geen voedselbron in de buurt hebben. Als vogels nesten hebben of voedsel in de buurt hebben, kun je die problemen ook oplossen om de vogelplaag te verminderen.

De eerste manier om een vogelplaag te verminderen, is door voedselbronnen van vogels te verwijderen. Voedselbronnen variëren afhankelijk van de soort van de vogel, maar deze kunnen vogelvoeders, open afvalcontainers en insectenplagen zijn. Als je deze voedselbronnen kunt verwijderen, hebben vogels veel minder reden om rond te hangen.

De volgende manier om het aantal vogels in de buurt te verminderen, is door broedgebieden af te sluiten. Je zult de plaatsen moeten vinden waar vogels nestelen en dan ofwel wachten tot de vogels het seizoen vertrekken, of een vogelcontrolebedrijf inschakelen om te zien wat zij aan de situatie kunnen doen. Voor de meeste vogelsoorten in de Nederland is het illegaal om zelf een nest te verplaatsen.

Zodra u de broedplaatsen voor vogels heeft gevonden en de vogels zijn vertrokken, kunt u vogelnetten over de locatie installeren om te voorkomen dat vogels volgend seizoen weer gaan broeden. De meeste broedplaatsen zijn overdekte locaties die vogels bescherming bieden tegen de elementen. Deze locaties zijn meestal eenvoudig af te schermen met vogelgaas. Indien correct geïnstalleerd, blokkeert vogelgaas vogels met 100% effectiviteit.

Door voedselbronnen en broedplaatsen voor vogels te verwijderen, zal uw algehele vogelprobleem aanzienlijk worden verminderd!

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/