Maak jij er ook een sport van om zoveel mogelijk geld te besparen? Als je op een handige manier veel geld wilt besparen, is het interessant om jaarlijks over te stappen. Over te stappen? Ja, over te stappen naar andere verzekeringen.

Door jaarlijks nieuwe verzekeringen af te sluiten, kun je jaarlijks een hoop geld besparen. Als je bijvoorbeeld voor jouw verzekeringen maandelijks 15 á 20 euro weet te besparen, komt dit jaarlijks neer op ruim 200 euro die je weet te besparen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een goed vergelijk te maken tussen alle soorten verzekeringen.

Maar, bij welke verzekeringen is het interessant om over te stappen? Dat lees je hieronder!

Zorgverzekering

Elk jaar in november en december is het voor veel mensen een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Op dat moment is het namelijk voor mensen mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Door jaarlijks over te stappen, kun je in ieder geval een flink bedrag besparen. 

Als je op de zorgverzekering nog meer geld wilt besparen, is het interessant om te kiezen voor een hoger eigen risico. Doe dit echter wel alleen als je het hogere eigen risico zelf kunt dragen. Je moet hierdoor niet in financiële problemen komen!

Autoverzekering

Heb je een auto? Dan is het ook erg interessant om jaarlijks van auto verzekering over te stappen. Je kunt hiermee ook een hoop geld besparen; dat is zeker het geval als je van de ene verzekeringsmaatschappij naar de andere verzekeringsmaatschappij gaat.

Bovendien zijn er meer en meer maatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Zo kun je nu ook via Hema een autoverzekering afsluiten. Maak voor jezelf in ieder geval een goed vergelijk en let heel goed op de dekking. Je hebt in ieder geval de keus uit meerdere soorten autoverzekeringen.

Opstal- en inboedelverzekering

Als je een woning hebt, is het ook aan te raden om een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten. Ook bij deze verzekeringen kun je vrij veel geld besparen; jaarlijks overstappen loont in dit geval ook zeker. Ook hierbij geldt weer dat je een goed vergelijk moet maken.

Ga je meerdere verzekeringen met elkaar vergelijken? Richt je dan niet volledig op het prijskaartje, maar kijk ook heel goed naar de dekking en de voorwaarden. Alleen als het totaalplaatje klopt, is het interessant om over te stappen!