Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Dit moet je weten over buiten verven

Eens in de zoveel tijd is het van belang dat alles weer een likje verf krijgt in en om het huis. De raamkozijnen worden in de verf gezet, de schutting wordt opnieuw gebeitst en het tuinhuisje kan ook wel weer een nieuw kleurtje gebruiken. Wanneer je aan een grote verfklus begint, is het echter van belang om je goed in te lezen over de verf die je gaat gebruiken en de manier waarop je de verf aanbrengt. Hoe ga je namelijk te werk met Moose Färg en wat zijn de voordelen van deze houtverf? In dit artikel lees je alles wat je moet weten, vóórdat je begint aan een verfproject!

Verf aanbrengen

Bij de kleuters leerde je al hoe je moest verven, maar dit ging er vast en zeker heel anders aan toe dan de klus waaraan je van de week gaat beginnen. Hout verven is namelijk niet met één laag klaar, aangezien de verf in meerdere lagen aangebracht moeten worden. Deze lagen mogen bovendien niet te dik zijn, omdat het anders eindeloos duurt voordat de verf droog is. Daarnaast zal de tweede laag er minder mooi uitzien, omdat de eerste laag wat hobbelig zal voelen én ogen. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig en zuinig te werk gaat met Moose Färg

Vochtregulerende verf

Zie jij wel eens dat de verf van deurposten of schuurtjes afbladdert? Dit is het gevolg van temperatuurwisselingen in combinatie met niet-vochtregulerende verf. Het hout zal namelijk als gevolg van fluctuerende temperaturen uitzetten en inkrimpen, terwijl de verf niet meebeweegt. De verf zal daarom als het ware loslaten, waardoor het hele verfwerk van vooraf aan kan starten binnen een jaar. Omdat je hier natuurlijk niet op zit te wachten, is het verstandig om te kiezen voor de verf voor hout van Moose Färg. Deze verf beweegt namelijk wél mee en zal daarom langdurig mooi resultaat leveren.

https://www.moosefarg.nl/