Oranje web
Image default
Kinderen

Tips om je kinderen aan te moedigen meer tijd buitenshuis door te brengen

Tips om je kinderen aan te moedigen meer tijd buitenshuis door te brengen

Elk kind moet lichamelijk actief zijn om zijn energie kwijt te raken. Als ouder moet je je kinderen faciliteren om meer buitenactiviteiten te doen. Tegenwoordig verspillen de meeste kinderen hun tijd achter een scherm. Ze kunnen tv kijken of met hun gadgets spelen. Je moet hun schermtijd beperken, omdat dit slecht is voor hun ontwikkeling. Je kunt ook voor enkele voorzieningen zorgen om je kinderen aan te moedigen om buiten te spelen. Je kunt ze bijvoorbeeld een kinderfietsje 3 jaar geven. Zo kunnen je kinderen oefenen op de fiets. Je hoeft ze niet te vragen om op de weg te gaan fietsen. Fietsen in je achtertuin is voldoende. Wanneer je kinderen meer tijd besteden aan fysieke activiteiten, zullen ze gezonder kunnen worden. Hieronder vind je enkele tips om je kinderen te motiveren om buiten te spelen.

Buitenspeelruimte creëren

Wanneer je een grote tuin of achtertuin hebt, kun je deze omtoveren tot kinderspeeltuin. Zo hoef je niet je Mosz bag te pakken en met je kinderen naar het park te gaan. Thuis kun je tal van leuke activiteiten doen. Er zijn veel speelideeën die je in je achtertuin kunt uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een zandbak maken. Ook kun je speelgoed voor buiten kopen. Je kinderen zullen blij zijn om hiermee te spelen. Je kunt ook investeren in boomhutten, schommels en glijbanen. Spelen in de achtertuin kan exploratie en de motoriek bevorderen. Bovendien moet je je kinderen met modder laten spelen om hun zintuiglijke vaardigheden te verbeteren. Je moet hen te begeleiden bij het buiten spelen om hun veiligheid te garanderen. Daarnaast kun je ze ook vragen om te doen alsof ze op avontuur zijn om hun fantasie te laten groeien.

Vogels kijken

Houden je kinderen van de natuur? Je kunt ze uitnodigen om vogels te kijken. Deze activiteit is erg leuk. Je hoeft alleen maar een verrekijker te pakken. Vergeet niet om water en wat snacks mee te nemen in de kinderrugzakken. Je moet ervoor zorgen dat je kinderen niet uitgedroogd zijn, als ze veel tijd buitenshuis doorbrengen. Hoewel het er eenvoudig uitziet, kost deze activiteit veel energie. Je kunt naar het park gaan en alle soorten vogels in je omgeving bekijken. Vervolgens kun je je kinderen vragen de vogels in de bomen, in de lucht of in de struiken te zoeken. Daarnaast kun je de vogels ook naar je achtertuin lokken door een voer of een nestkast te plaatsen.

Water spelen

In de zomer is het leuk om met water in je tuin te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad voor je kinderen aanschaffen. Daarnaast kun je ook andere eenvoudige spellen spelen, zoals een waterballonnengevecht of met een waterpistool. Deze activiteiten zijn zo spannend dat je kinderen zich nooit zullen vervelen. Je kunt je tuin ook omtoveren tot een mini-waterpark door te investeren in een opblaasbaar waterglijbaanpark en een watersproeier. Als je kinderen nog peuters zijn, kun je een watertafel voor ze kopen. Laat je kinderen de frisse buitenlucht en de natuur ontdekken door ze buiten te laten spelen. Je moet ze echter altijd helpen bij het buitenspelen om hun veiligheid te garanderen.