Oranje web
Image default
Financieel

Vijf creatieve manieren om begrafenisbloemen te hergebruiken

Bloemen maken al duizenden jaren deel uit van vele begrafenistradities. Ze symboliseren niet alleen de levenscyclus van geboorte tot dood, maar ze brengen ook een gevoel van comfort teweeg. Rouwbloemen en rouwkransen zijn een mooie manier om medeleven te uiten en het leven van een dierbare op een zinvolle manier te vieren.

Als de begrafenisprocedure voorbij is, kan het echter moeilijk zijn om afstand te doen van de bloemen. Deze acht creatieve ideeën zijn een combinatie van praktische en sentimentele manieren om begrafenisbloemen opnieuw te gebruiken.

Laat ze inlijsten

Het drogen en inlijsten van bloemen ter nagedachtenis aan je geliefde kan een speciaal teken van herinnering zijn.

Welk papier gebruik ik om de bloemen te drogen?

Het is belangrijk om de bloemen zo snel mogelijk uit te drogen om bruin worden te voorkomen. Dit kan door gebruik te maken van krantenpapier, vloeipapier, drukpapier, plat karton of gezichtsdoekjes.

Een boek gebruiken

De eenvoudigste methode voor het persen van bloemen vereist geen andere apparatuur dan absorberend papier en een zwaar boek. Pigmenten in de bloemen kunnen vlekken maken op de pagina’s van het boek, dus het is aan te raden om aan elke kant van de bloemen papier te gebruiken.

  • Stap één: plaats de bloem tussen twee stukjes papier en plaats ze binnen de pagina’s van het boek. Zorg ervoor dat de bloemen uit elkaar staan, zodat het vocht van de ene bloem niet overgaat naar de andere.

  • Stap twee: Gebruik een zwaar gewicht of een ander boek om de bloemen te persen.

  • Stap drie: Na een paar weken moeten de bloemen helemaal droog zijn. Wees heel voorzichtig bij het verwijderen van de bloemen uit het boek, omdat ze erg kwetsbaar worden.

  • Stap vier: Als de bloemen droog zijn, kun je ze dienovereenkomstig rangschikken en bijsnijden, zodat ze in een glazen frame passen.

Een houten bloemenpers gebruiken

Er zijn een aantal bloemperskits online beschikbaar, die hun eigen instructies hebben. Maar als je er al een hebt, zijn hier de stappen die je moet volgen:

  • Stap één: Voordat de bloemen in de pers gaan, moet je ervoor zorgen dat je alle ongewenste bladeren afsnijdt en al het vuil wegveegt.< /li>

  • Stap twee: De bloemen moeten zo snel mogelijk in de pers om bruin worden te voorkomen. Open je bloemenpers en verwijder alle kartonnen inzetstukken behalve de onderkant. U wilt de bloemen gelijkmatig over de pers verdelen, beginnend bij de onderste laag en uw bloemen op de kartonnen inzetstukken plaatsen.

  • Stap drie: Sluit de pers en draai de schroeven van alle vier de hoeken vast. Voor het beste resultaat laat u de pers twee tot drie weken ongestoord.

Persoonlijke bloemenkaarten

Misschien heb je het gevoel dat je geen contact meer hebt met goede vrienden en familie nadat je de begrafenis van je geliefde hebt geregeld. Het maken van prachtige handgemaakte kaarten met geperste bloemen van de begrafenis van je geliefde is een persoonlijke en sentimentele manier om je liefde en dankbaarheid uit te drukken aan je naasten. Naast bloemkaarten kun je bloemen bij het graf gebruiken, wel moet je hier de grafrechten voor doornemen om te kijken wat toegestaan is, lees alles over grafrechten om problemen te voorkomen.

 

https://uitvaartpolis-online.com/