Oranje web
Image default
Vakantie

Voel de relaxte vibe en ervaar de oude charme van Malaga!

Als je het beste van twee werelden wil zal de doorgewinterde reiziger je vertellen dat je Malaga in Spanje absoluut niet wil missen! Het is de perfecte positie van een metropool waar de geschiedenis met klasse nog zichtbaar is.

Costa Del Sol is een kustplaats in Malaga die bekend is vanwege de luxe hotels en resorts, mooie havens en chique restaurants. De stad zit vol verrassingen en met neemt je mee terug naar de oude Moorse paleizen en de ruïnes van Romaanse amfitheaters.

Auto huren in Malaga voor een tour

Je kunt zowel op het vliegveld als in het centrum van de stad (vlakbij het station) een auto huren. De huurprijzen liggen tussen de $20,- en $45,- maar de gemiddelde huurprijs is tussen de $30,- en $38,-.

Je hebt een rijbewijs nodig om een auto te kunnen huren in Malaga. Als je geen Europees rijbewijs hebt moet je toestemming hebben om te mogen rijden. Bestuurders moeten minimaal 21 jaar oud zijn, maar het is bij sommige bedrijven ook mogelijk om een auto te huren als je jonger bent. Je zult dan wel een toeslag moeten betalen, autospanje.nl heeft meer informatie.

Check van tevoren of je Malaga uit mag met je gehuurde auto. Sommige verhuurbedrijven willen niet dat je buiten de stad rijdt.

Wandel door de beroemde straten van Malaga

Je kunt de stad en de levendige locals leren kennen door een wandeling te maken door de historische straten. Je kunt de geschiedenis opsnuiven met Christelijke en Moorse veroveringen uit de Middeleeuwen, ondanks de modern aanpassingen naar de huidige tijd.

Deze beroemde straten moet je echt ontdekken

 1. High-end Calle Marques de Larios
 2. Calle Compañia by Christian conquerors
 3. Calle Granada
 4. Alameda principal
 5. Calle Molina Lario
 6. Puerto de Málaga
 7. Soho Neighborhood

Ondek de historische plekken van Malaga

Bezoek La Alcazaba, een Moors paleis vanuit de Islamitische tijd van Malaga. Het is ontworpen in de achtste eeuw en prachtig onderhouden door de eeuwen heen. Er zijn drie tuinen met fonteinen die je echt moet zien. Een andere bezienswaardigheid is het Romeinse amfitheater dat in de eerste eeuw gebouwd is dichtbij Alcazaba. Het theater is goed onderhouden en de trappen en middencirkel zijn onbeschadigd gebleven.

Andere historische bezienswaardigheden:

 1. Castillo de Gibralfaro, meer dan 2500 jaar oud
 2. Málaga Cathedral
 3. Capitular Church El Sagrario
 4. Santuario de la Victoria
 5. The Chapel of the Port of Malaga

Bezoek de musea en kunstgalerijen

Wist jij dat Picasso hier in geboren? De toeristische attracties van Malaga zijn een cultureel centrum voor muziek en kunst. Je vindt er unieke tentoonstellingen, van Picasso tot kristalglas. Deze stad heeft meer dan genoeg te bieden.

Musea om te bezoeken:

 1. Museo Picasso Málaga
 2. Carmen Thyssen Museum
 3. Automobile Museum of Málaga
 4. Museum of Glass and Crystal
 5. Contemporary Art Center of Málaga
 6. Popular Arts Museum
 7. Museo del Vidrio

Uitwaaien buiten en op het strand

Deze stad heeft prachtige landschappen, parken en tuinen die een bezoek zeker waard zijn. Je kunt uitrusten en wandelen door Parque de Málaga of op één van de stranden zoals La Misericordia. Je kunt ook uitrusten en relaxen in Torremolinos, een voormalig vissersdorpje met een relaxte ambiance.

Dit moet je zien en doen:

 1. Ga naar Kings Pathway voor een lange wandeling langs de kloof.
 2. Ontdek de Nerja Caves
 3. Hiken op de River Chillar
 4. Relaxen in de La Concepión Botanic Garden
https://www.autospanje.nl