Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Tips voor buitenverfklussen

Ben jij van plan om binnenkort te beginnen aan een grote buitenverfklus? Lees dan eerst goed deze tips van verfspecialist Moose Färg en creëer een Zweeds effect met de verf van Moose Färg in Scandinavische kleuren. Onze houtverf is ideaal voor iedere klus en vereist geen grondverf van een ander merk, aangezien Moose Färg zijn eigen grondverf is!

Allereerst is het van belang dat je het oppervlak goed bestudeert. Verwijder hierbij de losse verfresten en ontvet het hout, zodat je op een schone ondergrond te werk kan gaan. Gebruik bijvoorbeeld een lijnoliezeep van Moose Färg. Nadat het oppervlak vuilvrij is, kun je het hout opschuren. Hiermee verwijder je ook nog wat verfresten, maar belangrijker is dat het een mooier eindresultaat oplevert. De houtverf kan dan goed aan het hout hechten, waardoor je een mooi oppervlak realiseert.

Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van de verf na de voorbehandeling. Om te beginnen neem je wat houtverf van Moose Färg op je kwast, waarmee je de basislaag gaat aanbrengen. De verf is zijn eigen grondverf, dus hoef je geen grondverf van een ander merk aan te schaffen. Bovendien geeft dit vaak een minder resultaat. Daarnaast is het niet nodig om het hout op te schuren tussen de twee verflagen in.

Logischerwijs bestaat de tweede laag dus dezelfde verf van Moose Färg, die ook wel de afwerklaag genoemd wordt. Er hoeft geen derde verflaag aangebracht te worden, al zou dit uiteraard wel mogen. Hierdoor krijgt het hout een donkere kleur en is de verf sprekender. Wil je echter de houtnerven zichtbaar laten, dan raden wij aan om het hierbij te laten en niet opnieuw het hout verven.

Hebben deze tips jou geholpen om een mooi eindresultaat te bewerkstellingen of zou je graag nog wat meer adviezen willen ontvangen van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op, want Moose Färg helpt je graag!

https://www.moosefarg.nl/