Oranje web
Image default
Eten en drinken

Waarom lindehoning aanschaffen?

Ben je een liefhebber van honing en gebruik je het voor in de thee, yoghurt of op een boterham? Dan is de lindehoning misschien wel iets voor jou. De lindehoning heeft een aantal mooie eigenschappen en redenen om als consument aan te schaffen. Verder in dit artikel lees je alles wat je moet weten over lindehoning.

Herkomst

Deze honing komt van Nederlandse bodem. Dit betekent dat je dus ook de imkers en de natuur in Nederland indirect helpt met het kopen van deze honing. Deze honing komt van de zogenaamde lindeboom. Deze bomen zie je veel in Nederland, misschien heb je zelfs deze bomen wel bij je huis taan in de achtertuin. Deze bomen bloeien in de maanden juni en juli. Veel honingsoorten komen uit andere landen, maar naast lindehoning kan je ook heidehoning en bloemenhoning krijgen van Nederlandse bodem.

Smaak

Lindehoning is een honing die zeer zoet is van smaak en ook een mintachtig vleugje heeft. Deze honing wordt door vele honingliefhebbers als de lekkerste en beste honing gezien. Deze smaak zorgt ervoor dat je het voor vele dingen kan gebruiken. Ook is deze honing zeer populair bij kinderen door de zoetheid.

Gebruik

Lindehoning is een soort honing dat door veel mensen voor in de thee wordt gebruikt. Dit komt omdat deze honing zeer vloeibaar is en de smaak iets moois toegevoegd aan de warme drank. Als je lindehoning wilt gebruik in de thee is het wel belangrijk om de honing pas toe te voegen als de thee wat afgekoeld is en ook al te drinken is. Dit is belangrijk, omdat bij extreme hitte en kokend water de mooie eigenschappen van de honing verdwijnen.

Gezondheidsvoordelen

Lindehoning kan met verschillende eigenschappen bepaalde gezondheidsvoordelen hebben. Zo blijkt dat deze honing voor ontspanning kan zorgen en dat dit fijn is voor mensen die nerveus of stressvol zijn. Ook kan het helpen bij slaapproblemen en is deze honing perfect voor een verkoudheid of bij koorts.

Lindehoning kopen?

Een potje lindehoning kopen is niet duur en je kan al een potje van 50 gram krijgen om een keer te proberen. Voor de rest kan je ook potjes van 250 gram, 450 gram, 900 gram en een emmer van 4 kg krijgen. Je kan daarbij ook kortingen krijgen als je meerdere potjes in één keer koopt. Dit kan je ook als een staffelkorting zien. Deze honing kan je het beste kopen begin zomer, omdat op dat moment de bijen de honing verzamelen en de potjes honing het allerlekkerste zijn.