Oranje web
Image default
Banen en opleidingen

Wanneer gebruik je een heftruck?

Een heftruck is een aangedreven industriële truck die wordt gebruikt om pallets en andere materialen te vervoeren. Dingen die te zwaar zijn om te tillen kunnen dus makkelijk vervoerd worden door een heftruck. Ze hebben motoren die elektrisch rijden maar dit kan ook op LPG of diesel. Vaak is een elektrische heftruck gezonder omdat deze geen uitlaatgassen uitstoot. Dat is fijner wanneer deze binnen gebruikt wordt. Maar deze zijn in aanschaf dan wel weer duurder. Vaak gebruiken ze heftrucks in bedrijven of magazijnen waar ze pallets met producten vervoeren. Voor de veiligheid is het wel belangrijk dat je een Heftruck certificaat behaald.

Waarom een heftruck certificaat?

Het is verstandig om je heftruck certificaat te halen in verband met de vele ongelukken die er gebeuren met deze apparaten. Daarom is het voor de veiligheid belangrijk dat iedereen die hiermee gaat werken zo’n certificaat gaat halen. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor andere collega’s die er rondlopen. Daarom zijn er cursussen te volgen voor personeel of wanneer je dit zelf wilt gaan doen. Dit kan op locatie of bij het opleidingsbedrijf zelf. Een certificaat is niet verplicht maar een bedrijf is wel verplicht dat iedereen in een veilige werkomgeving kan werken. Daarom is het indirect ook wel verplicht op een heftruck certificaat te halen.

Extra informatie

Er zijn verschillende informatiefolders te bekijken op de website die de opleidingen aanbiedt. Hier kun je als bedrijf nog even goed lezen wat zo’n cursus allemaal inhoudt en welke voorwaarden eraan vast zitten. Ook kun je hier terecht voor veel gestelde vragen en contact mogelijkheden. De kosten kunnen ook verschillen in de hoeveelheid ervaring iemand al heeft met de heftruck. Misschien heeft deze persoon al ooit zo’n certificaat behaald en wil gewoon even opfriscursus. Dan is deze uiteraard goedkoper.