Oranje web
Image default
Meubels

3 accentstoelen voor de woonkamer

3 accentstoelen voor de woonkamer

De stoel is een onmisbaar meubelstuk in de woonkamer. Naast de bank moet je je woonkamer inrichten met een accentstoel. Deze stoel dient niet alleen als trekpleister in de woonkamer, maar is ook functioneel omdat je in deze stoel kunt zitten om te relaxen of tv te kijken. Accent stoelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. In dit artikel proberen we de meest favoriete accentstoelen voor de woonkamer op te splitsen, inclusief de relaxfauteuil elektrisch, de chaise longue en de fauteuil. Elke stoel heeft zijn eigen sterke en minder sterke punten. Bekijk daarom onderstaande uitleg om de juiste accentstoel voor jouw huis te bepalen.

Elektrische verstelbare stoelen

Een ligstoel is een gestoffeerde fauteuil die achterover kan leunen om comfort te bieden. Deze stoel is zeer comfortabel om films te kijken, te lezen of een dutje te doen. De fauteuil is verkrijgbaar in een handmatige en elektrische uitvoering. De elektrische ligstoel biedt veel handige functies om rustgevende effecten te hebben. Zo wordt hij compleet gemaakt met een voetensteun waarmee je je voeten omhoog kunt zetten. Dit soort stoelen zijn er in verschillende modellen. Je kunt bijvoorbeeld een sta op stoel kopen, een draaibare fauteuil, een schommel-fauteuil, een massage-fauteuil en nog veel meer. Deze stoel biedt vele voordelen, zoals rug- en lendensteun, massagefunctie en een stijlvol uiterlijk. De relaxfauteuil heeft echter een groot formaat waardoor hij niet geschikt is voor een kleine woonkamer. Omdat hij veel bewegende delen heeft, heeft deze stoel regelmatig onderhoud nodig.

Chaise Lounge Stoelen

Chaise lounge stoelen zijn beschikbaar voor gebruik binnen en buiten. Deze stoel heeft een vaste ligstand. Je kunt dus gaan liggen en je benen strekken zonder een voetensteun of poef toe te voegen. Zitten op deze stoel is erg ontspannend. Loungestoelen zijn er in vele uitvoeringen en materialen. Om je lichaam in een comfortabele houding te brengen, kun je kiezen voor een zero gravity fauteuil. De loungestoelen zijn niet alleen comfortabel en ontspannend, maar ook stijlvol. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in vele designs, kleuren en materialen. Zo kies je gemakkelijk de ideale loungestoel of relaxstoel voor in je woonkamer.

Fauteuils of clubstoelen

Wanneer je beperkte ruimte in de woonkamer hebt, kan het zijn dat je geen ligstoel of loungestoel kunt plaatsen. Als alternatief voor die stoelen kun je een fauteuil of clubfauteuil in de hoek van de woonkamer zetten. Deze stoel heeft een eenzitsbank. Het biedt dus een ruimtebesparende optie. De clubfauteuil heeft een dikke bekleding. Als je je woonkamer een vleugje elegantie en luxe wilt geven, kun je kiezen voor een leren fauteuil. Daarnaast zijn clubfauteuils ook verkrijgbaar in stoffen bekleding. Deze stoel past in elk type interieurstijl. Een fauteuil combineren met een salontafel is een slimme manier om het uiterlijk van je woonkamer te verbeteren. Zittend op de fauteuil geeft je uitzonderlijk comfort. Deze stoel is geschikt om ’s middags een kopje thee te drinken terwijl je een goed boek leest.