Oranje web
Image default
Verbouwen

Een PU gietvloer is geschikt voor over allerlei ondergronden

Heeft u een vloer in de badkamer die niet meer het uiterlijk of de functie heeft die u wenst? Dan kan een gietvloer in bijvoorbeeld de badkamer uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren voor in de badkamer of de rest van het huis beschikbaar. Cementvloeren en epoxyvloeren zijn statisch, waardoor ze alleen functioneren op een ondergrond die niet beweegt. Ook voelen ze niet zo comfortabel aan en zijn ze heel hard om op te vallen. Een PU gietvloer daarentegen bestaat uit polyurethaan, een flexibel soort kunsthars. Door haar flexibiliteit kan de PU gietvloer meebewegen met bijvoorbeeld het uitzetten en krimpen van hout. Ook biedt het wat meer grip en demping waardoor een gietvloer in de badkamer een oplossing kan bieden.

Waarom werkt het niet op alle ondergronden?

Een PU gietvloer bestaat uit kunststof dat niet met alle soorten materiaal goed kan hechten. Geschikte ondervloeren zijn bijvoorbeeld tegels, beton, natuursteen, chape en hout. Dit type gietvloer werkt dus bijna altijd op oude vloeren in vertrekken die voor een specifiek gebruik gedacht zijn, zoals de badkamer. Deze vloeren kunnen allemaal hechten met de gietvloer. Om problemen te voorkomen is het raadzaam om bij een ondervloer van kurk, linoleum of marmoleum eerst een aanhechtingsproef uit te voeren om te kijken of er genoeg aanhechtingscapaciteit is tussen de materialen. Als ze niet goed hechten, kan overwogen worden om de oude vloer eruit te slopen en de PU gietvloer direct op het ondermateriaal aan te brengen.

De opbouw van een PU gietvloer

Een gietvloer wordt in meerdere stappen over een ondervloer opgebouwd. Laten we zeggen dat we werken met een tegelvloer in een badkamer. Ten eerste wordt deze goed gereinigd en geschuurd. Oneffenheden worden gedicht en dan wordt een primerlaag aangebracht. Deze hecht de vloer met de egalisatielaag die een mooie vlakke ondergrond creëert voor de eigenlijke gietvloer. Het geheel wordt afgemaakt met een beschermende coating. Decochip verstuurt pakketten met alle benodigdheden per vierkante meter direct vanuit de fabriek.