Oranje web
Image default
Dienstverlening

Hoe ga je te werk bij het vervangen van de meterkast

Het vervangen van een is een klus die op een goede manier uitgevoerd moet worden, er wordt dan ook vaak aangeraden dit door een elektricien te laten doen als u hier zelf geen verstand van hebt. De meterkast is heel belangrijk voor het hele huis omdat alle elektriciteit hier binnenkomt. Wanneer de meterkast dus niet goed is wordt het ook heel aannemelijk dat alle andere elektra ook niet goed zal zijn. 

Wanneer moet je een meterkast vervangen

Een meterkast is in oude huizen vaak aan vervanging toe, de meterkasten zijn dan namelijk vaak verouderd. Wanneer een meterkast is verouderd is er een grote kans op problemen met elektra, je zal bijvoorbeeld vaak zien dat een groep omslaat. Er staan dan te veel apparaten aangesloten op een groep en die kan de spanning dan niet verdragen. Bij het vervangen van een meterkast kan je ook nieuwe groepen gaan toevoegen. 

Zelf een meterkast vervangen

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf goed inleest zodat je zeker weet wat je moet gaan doen, fouten kunnen namelijk niet gemaakt worden. Wanneer je begint is het belangrijk de hoofdschakelaar om te zetten, hierdoor kun je geen schok krijgen. Hierna ga je het aantal groepen berekenen, hierna ga je de standaard componenten kiezen. Wanneer de standaard componenten hebt gekozen ga je de extra componenten selecteren. 

Veiligheid is alles 

Het is vooral belangrijk dat je veilig te werk gaat en dat de kwaliteit goed is, anders kan je later namelijk problemen ondervinden. Doordat de kwaliteit niet goed is kunnen er later gevaarlijke situaties ontstaan. Er is namelijk een mogelijkheid dat er kortsluiting ontstaat en kortsluiting gaat vaak gepaard met brand. Wanneer je niet zeker bent van je werk kan je dit het best laten controleren door bijvoorbeeld een elektricien.