Oranje web
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een elektrische fiets?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een elektrische fiets aan te schaffen. Maar waarom? Als je achter de redenen komt is het al helemaal niet meer zo gek dat mensen een elektrische fiets aanschaffen. Ook onder jongeren komt het vaker dat ze steeds vaker een elektrische fiets aanschaffen. Hieronder kan je lezen waarom mensen er steeds vaker voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen.

Reiskosten besparen

Even snel naar school, werk of vrienden? Met de bus kan dat al gauw oplopen tot 7 euro voor een keertje heen en terug. Als dit meerdere keren per week gebeurd kan je dit al snel voelen in je portemonnee, ook abonnementen op het openbaar vervoer kunnen al snel meerdere tientjes tot wel een paar honderd euro per maand kosten. Door eenmalig een elektrische fiets aan te schaffen bespaar je in je eerste jaar al het meeste geld wat je hebt geïnvesteerd, helemaal zo gek is dat besparen dus nog niet.

Een Elektrische fiets is handig

Als je midden in de stad woont of werkt dan kan het soms wel lastig zijn met je auto, het duurt lang en er zijn niet altijd parkeerplekken. Gelukkig beschikt Nederland over genoeg fietspaden. Elektrische fietsen worden dan ook vaak gebruikt midden in de stad om snel te kunnen bewegen. Ook in een dorp zijn elektrische fietsen handig omdat het openbaar vervoer hier vaak minder goed geregeld is en de auto is vaak niet handig om gemiddelde afstanden te overbruggen. Hier komt een elektrische fiets dan ook goed aan te pas.

 

De trapondersteuning, snelheid en wendbaarheid van een elektrische fiets zijn ook allemaal redenen waarom mensen steeds vaker voor een elektrische fiets kiezen. Ook denken steeds meer mensen aan het milieu, zo rijden er steeds meer elektrische auto’s rond, is iedereen op zijn of haar voeding aan het letten en rijden er dus ook meer elektrische fietsen rond.