Oranje web
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het wassen van je bh

Tips voor het wassen van je bh

Net als onze kleding, moeten we ook onze bh met enige regelmaat in de was doen. Toch is dit een stuk minder vaak dan bijvoorbeeld een t-shirt of blouse. Een broek daarentegen, vooral wanneer het een spijkerbroek betreft zal dan weer een stuk minder vaak gewassen hoeven worden. Te vaak wassen komt namelijk je kleding niet altijd ten goede. Even laten uitwaaien is soms meer dan voldoende om de boel even weer fris te krijgen. Hetzelfde geldt dus ook voor onze bh’s. Ondanks dat we een bh dagelijks meerdere uren dragen, zal je bh weinig tot niet vies worden. Uiteraard kan het zijn dat je tijdens de warme dagen wat meer zweet, maar dan gooi je je bh toch gewoon een keer extra in de was! Om je te helpen met het wassen van je bh, hebben we een aantal tips voor je, die jou hierbij kunnen helpen.

Was je bh niet te vaak

Het maakt niet uit of je nu een maximizer bh of een normaler bh draagt, te vaak wassen komt de kwaliteit niet ten goede. Je kunt dus beter een keer een handwas doen of lekkere laten uitwaaien aan de waslijn in de tuin, dan dat je je bh iedere week in de wasmachine gooit. Een sport bh daarentegen is natuurlijk een anders verhaal. Wanneer je zweet, is het niet zo fris dat jij je freya sport bh de volgende dag gewoon weer aantrekt. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je minimaal twee of zelfs drie bh’s hebt, zodat je wanneer er één in de was zit altijd een schone kunt dragen.

Gebruik een waszak

Wil jij dat je bh en ook wasmachine langer meegaat, gebruik dan altijd een waszak en doe de sluiting dicht! Omdat een bh verschillende onderdelen bevat, die snel kapot kunnen gaan wanneer je je bh wast, is het belangrijk dat je een waszak gebruikt. Zo kan er geen beugel die is losgeschoten in je wasmachine terechtkomen, wat je een hoop extra kosten en ellende kan schelen. Je koopt immers al een waszak voor een paar euro bij bijvoorbeeld een supermarkt. Deze kosten wegen niet op tegen de kosten voor bijvoorbeeld een nieuwe bh of nog erger, reparatie aan je wasmachine. 

Wassen met de hand

Net als veel andere kleding, kun je ook een bh prima met de hand wassen. Zo is het verstandig om in plaats van na iedere work out je sport bh met vulling in de was te gooien, deze met de hand te wassen. Dit zorgt er voor dat je sport bh een stuk langer meegaat, zodat je dus niet iedere paar maanden een nieuwe hoeft te kopen.