Oranje web
Image default
Bedrijven

Zorg voor je terras!

Wanneer je een tuin hebt, wil je er natuurlijk veel gebruik van maken. Tijd spenderen in de natuur en in de buitenlucht is immers goed voor ons gemoed en voor onze gezondheid. Daarom is het leuk als je een terras hebt dat in orde is. Om hiertoe te komen, moet je natuurlijk je terras onderhouden. Wij leggen je graag uit wat je kan doen om zo lang mogelijk te genieten van je terras. 

 1. koop tuinstoel doppen

Een van de meest belangrijke dingen om te doen om je terras in een goede staat te houden, is krassen en barsten in de vloer van je terras te voorkomen. Eens deze er zijn, hebben vuil en regen namelijk vrij spel en kan je terras zeer snel achteruit gaan. Om krassen te vermijden, zijn tuinstoel doppen dus een goed idee. Die tuinstoel doppen kan je kopen om vervolgens op de poten van je tuinstoelen te installeren. Vaak zijn ze subtiel en vallen ze niet op. 

 2. Kuis je terras regelmatig

 

Omdat water en vuil zeer gemakkelijk schade kunnen veroorzaken, is het een goed idee om regelmatig je terras te kuisen. Zo voorkom je dat het vuil op plaatsen komt waar het niet hoort, zoals in voegen of onder de stenen. Zorg echter wel dat je bij het kuisen gebruik maakt van een zeep of reinigingsmiddel dat goed is voor het milieu. Je wil je gazon toch niet beschadigen, wanneer het water toevallig terechtkomt op het gras. 

 

 3. Geef onkruid geen kans

 

Iets wat gebeurt wanneer er al even niet meer naar een terras is omgekeken, is dat er mos of onkruid begint te groeien tussen de voegen. Dit is niet alleen geen zicht, maar kan ook schade veroorzaken aan je terras zelf, aangezien het kleine kanaaltjes creëert waarbij water weer kan vloeien. Dit kan leiden tot scheve of losse stenen en dus onnodige kosten! 

 

https://stoeldopshop.nl/tuinstoeldoppen/