Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe is het drummen ontstaan?

Een drumstel is een nieuw instrument maar het drummen zelf is iets wat de mensheid al eeuwen doet. Al z’n 30.000 jaar geleden waren was mensheid bezig met geluiden te produceren via het trommelen. Door de jaren heen is het ‘trommelen’ vaak veranderd en verschilt het per cultuur hoe men geluid maakt bij het trommelen. Het drummen heeft een lange geschiedenis hoe die geschiedenis precies in elkaar steekt gaan hier meer over vertellen. In deze blog kan je meer te weten komen over de geschiedenis van het drummen.

Het geluid maken via een slaande beweging op een object is al honderden eeuwen oud. De eerste gevonden trommels waar mensen geluid op maakte dateren ongeveer 30.000 jaar terug. Men gebruikte daarvoor het vel van een dier en dit stuk vel werd gespannen over een ketelachtig voorwerp. Het trommelen werd voornamelijk gedaan tijdens religieuze ceremonies zoals een begrafenis. Daarnaast werden de trommels van dierenhuid ook gebruik voordat men op jacht ging. Het leren drummen is dus al een eeuwen oude bezigheid die als maar door blijft evolueren.

Een aantal honderden jaren later maakte veel bekende componisten zoals Mozart en Haydn, gebruik drum zoals een snare drum en zelfs bassdrums werden destijds gebruikt. In veel van hun bekende muziekstukken is dat terug te horen. Dankzij de jazz werd het drummen steeds populairder. Zo kwam er rond het jaar 1890 een nieuw soort stijl in de muziekindustrie genaamd: Ragtime. Deze stijl ontstond vaak tussen de drummer en de pianist.

Tot een aantal jaar geleden kwam er een moderne drum genaamd het drumstel. Dit moderne drumstel had als revolutie dat het pedalen had. Het drummen ging dus niet alleen meer met de handen maar werd nu ook met de voeten gedaan. Het drummen werd dus een stuk uitdagender maar daardoor werden er wel nieuw soort drumritmes gecreëerd die niet haalbaar waren met twee handen. Wil je ook leren hoe jij dit doet? Dan is het slim om een online drumles te volgen.

https://www.onlinedrumles.nl/