Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Insectensteken, welke zijn het meest pijnlijk?

Met de zomermaanden die eraan zitten te komen, is het weer wachten op insectensteken. Nu is de een wat kleinzeriger bij insectensteken dan de ander, maar over het algemeen zijn insectensteken vrij pijnlijk. Hoe pijnlijk verschillende insectensteken zijn, is onderzocht en resulteert in de Schmidt Pain Index.

De Schmidt Pain Index

Deze index is feitelijk een lange lijst van alle insectensteken op een schaal van 0 tot 4. Een insectensteek met een score van 0 is niet pijnlijk, terwijl een insectensteken met een score van 4 voor een intense pijn zorgen. Ook geeft deze index aan de tijdsduur van de pijn van de insectensteken aan. Hieronder zie je de resultaten van enkele insectensteken.

Mieren

Ben je ooit wel eens gebeten door een mier? Niet iedere mier bijt, maar sommige soorten doen dat wel degelijk. Pas vooral op voor de kogelmier. De beet van een vuurmier heeft een pijnindex score van 1.2 met een tijdsduur van 2-5 minuten. Wanneer je gebeten wordt door de kogelmier ervaar je een pijn van 4.0+ gedurende 12-24 minuten.

Bijen

Dat bijen ook op dit lijstje van insectensteken voorkomen, verbaast je vast niet. De groefbij scoort een 1 op de pijnindex en de pijn houdt maar kort aan. De pijn van de steek, een score van 2, van de honingbij duurt wat langer, zo’n 4-10 minuten. Wist je dat bijen doodgaan nadat ze je gestoken hebben? De angel van de bij heeft weerhaakjes, dus zodra een bij wil wegvliegen, trekt ze de angel uit haar lichaam waardoor ze overlijdt.

Wespen en horzels

Wat agressiever dan bijen zijn wespen en horzels. Iedereen heeft vast wel eens ervaren hoe pijnlijk deze instekensteken zijn. De steek van de kaalhoofdige hoornaar kent een pijnindex score van 2 met een duur van 3-4 minuten. De papierwesp of limonadewesp die je de hele zomer door ziet, veroorzaken een pijnscore van 3. De tijdsduur van de pijn houdt lang aan, zo’n 5-10 minuten.

Insectensteken voorkomen

Dit zijn maar enkele insectensteken van de Schmidt Pain Index. Als je denkt dat je last hebt van ongedierte dat vervelende insectensteken kan veroorzaken, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Wij helpen je graag om pijnlijke insectensteken te voorkomen.

https://www.ongediertebestrijden.com/