Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Advertentietips om de auto te verkopen

Het is niet altijd even makkelijk om je auto te verkopen. Dit heeft er mede mee te maken dat er veel mensen zijn die hun auto willen verkopen, en hem snel kwijt willen. Wat een vervelend iets is, is dat de auto maar voor de deur blijft staan, en de kosten van onder andere de wegenbelasting en verzekering gewoon maar door blijven lopen. In dit artikel geven we je een aantal tips om toch tussen al die andere advertenties uit te springen, en je auto sneller te verkopen.

 

De beste prijs

Wie snel zijn of haar auto via een advertentiesite wilt verkopen, moet bewust zijn van de vraagprijs van anderen. Bieden meerdere mensen dezelfde auto (model/bouwjaar/km’s) aan voor 7500 euro, dan krijg jij de auto moeilijk verkocht voor 9000 euro. Je zult dus met de prijs moeten zakken. Hoe lager de prijs, hoe sneller de reacties komen. Echter hoef je niet de goedkoopste te zijn wanneer je een goede auto verkoopt, en daarmee zijn we op punt 2 gekomen.

 

Een goede auto verkopen

Is je auto goed of niet goed? Vermeld dit altijd in de tekst. Veel auto’s mankeren namelijk wel iets. Geen enkele 2de hands auto is in nieuwstaat. Wees eerlijk in je advertentie en vertel wat er wel en niet goed is aan de auto. Zo creëer je bovendien vertrouwen, en dat is iets waar de consument veel waarde aan hecht. Wil je meer opvallen met je advertentie, benoem dan de pluspunten kort en krachtig in de titel. Uiteraard moet de titel wel beginnen met het merk en model om goed gevonden te worden.

 

Keuring en onderhoud

Heeft jouw auto net een nieuwe apk of recentelijk onderhoud gehad? Dan is dit van absolute meerwaarde voor de koper. Maar… de enige manier dat de koper dat weet is als je het in je advertentie vermeld. Het liefst zo groot en duidelijk mogelijk, want het zijn dikke pluspunten. Absoluut een reden om voor jouw auto te kiezen.

 

Goede foto’s

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Maak daarom goede foto’s om mensen duidelijk te maken hoe de auto eruit ziet. Het liefst was je en poets je de auto voordat je hem op de foto zet. Mensen willen ook graag de binnenkant van de auto zien, want een net interieur is wat ze ook willen. Daarom stofzuig je de auto en haal je alle rommel en persoonlijke bezittingen uit de auto. Zelfs de dennenboom geurverspreider aan je binnenspiegel moet weg. Je wilt immers niet de indruk wekken dat je auto stinkt.

 

Wees informatief

Veel informatie geven over de auto is ook een pluspunt. Hiermee bedoelen we niet de fabrieksspecificaties maar wat jij kunt vertellen over de auto. Vertel eens wat over de onderhoudsgeschiedenis, over hoe ruim hij is en wat er allemaal in past, dat hij altijd goed start, of dat de kosten van de wegenbelasting lekker laag zijn. Ook een zuinige auto, ruime auto, betrouwbare auto, is iets waar mensen naar op zoek zijn. Niemand zit te wachten op een nieuwe kostenpost.