Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe beveilig je je mobiel?

Nu de mobiel steeds vaker gebruikt wordt is het aan te raden kennis te nemen van de risico die daaraan kleven. Omdat er zo veel persoons- en bankgegevens op een doorsnee mobiele telefoon te vinden is, is het belangrijk om potentiële criminelen hier geen toegang toe te verlenen.

Het beveiligen van een smartphone bestaat onder andere uit het voorkomen van problemen en het snel kunnen handelen op het moment dat u vermoedt dat iemand anders aan de haal gaat met uw gegevens.

Waar moet je je tegen beveiligen?

Er zijn veel manieren waarop iemand je mobiel kan gebruiken voor kwade doeleinden. De meest simpele is wel dat iemand fysiek je toestel gebruikt en bestanden doorspit. Maak daarom altijd gebruik van een toegangscontrole zoals een vingerafdruk of een toetsencombinatie.

Maar ook via het internet dreigt er gevaar. Als je zomaar met een WiFi netwerk verbindt of met een hotspot dan kan daar misbruik van gemaakt worden. Op het moment dat je verbinding maakt, stel je je mobiel bloot aan inkomende datastromen. Deze kunnen je apparaat infecteren en gevoelige informatie doorspelen.

Zorg daarom dat je altijd een anti-virus programma laat draaien. Ook is het verstandig om niet altijd je Bluetooth en Wi-Fi verbinding aan te hebben staan. Zorg dat je bekend bent met een app voordat je het downloadt, zeker als het niet afkomstig is uit de Google Play Store of Apple App Store.

Handige oplossingen

Enkele handige oplossingen zijn het regelmatig updaten van de software en het controleren van binnenkomende berichten. Zodra een bericht van iemand afkomstig is die je niet kent moet je extra op je hoede zijn. Of is het wél van een bekend persoon, maar oogt het bericht vreemd dan is de kans groot dat die ander geïnfecteerd is en malafide berichten verspreid om zodoende nog meer mobiele telefoons te infecteren.

Extra maatregelen

Er zijn een aantal extra maatregelen die men kan treffen. Met name het installeren van traceerapps is een handige optie. Hiermee kun je zien waar je smartphone zich op dit moment begeeft. Windows, Android en iOS hebben functies die je van tevoren kan activeren. Mocht het zo ver komen dat je bestolen wordt van je smartphone dan kan je deze van een afstand blokkeren en waardeloos maken voor dieven.

 

https://www.gsm-paradise.nl/