Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Verduurzaming van de stad

Duurzaam is een belangrijke term tegenwoordig. We moeten de natuur beschermen en daarom dus duurzamer produceren en met onze aardbol omgaan. Dat begint bij jezelf en daar kun je ook een steentje aan bijdragen. Volgens de SP moeten we de stad duurzamer maken door op elk dak zonnepanelen te installeren. Iedereen moet dan zijn daken beschikbaar stellen om deze panelen te installeren. Een goed initiatief, maar of het haalbaar is is een tweede. Momenteel is het nemen van zonnepanelen een vrijwillige keuze. Het is een klinke investering maar het bespaart je binnen een aantal jaar wel op kosten. Dit moet je wel in overweging nemen.

Als je milieubewust wilt zijn kun je ook voor een rieten dak kiezen. Zo een dak is beter dan een dak van plastig of dakpannen omdat riet natuurlijk is. Het is net als het nemen van zonnepanelen wel een redelijke investering omdat het veel tijd kost om dit dak te installeren. Mensen die een rieten dak nemen nemen dit vaak niet alleen vanwege milieu redenen maar vinden het ook gewoon mooier staan dan een normaal dak met dakpannen. Voor een goede rietdekker kun je op internet veel vinden. Veel ervaringen en reviews staan op internet maar de meeste rietdekkers weten wel wat ze doen. Neem als voorbeeld Van den Bergh rietdekkers, een bedrijf wat al een lange tijd bestaat en die veel ervaringen hebben met rieten daken. Bekijk hun website waar je veel informatie kunt vinden en waar klanten vertellen over hun bevindingen. Je kunt daar ook een aantal projecten vinden die ze gedaan hebben en hoe ze dat aangepakt hebben. Je kunt zelfs een filmpje als introductie bekijken waar de eigenaar aan het woord is.

Voor een duurzaam dak kun je ook voor groene daken kiezen. Vooral in steden is dit handig om toch wat natuur naar de stad te brengen. Het is ook nog beter voor het dak omdat water wordt opgenomen door de planten en bloemen.

https://www.rietwerk.nl/