Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Auto’s met handige snufjes

De technologie wat betreft auto’s staat niet stil. Auto’s worden steeds veiliger en slimmer gemaakt. Hierdoor is de kans op ongelukken kleiner en wordt een autorit aangenamer. Welke snufjes hebben de auto fabrikanten de laatste tijd toegevoegd aan hun auto’s?

Zo heeft Volvo de City Safety geïntroduceerd waarmee er meer veiligheid in de stad gemaakt wordt. Als de auto tot 50 kilometer per uur rijdt, dan is het mogelijk dat de auto van zelf remt als er plotseling een andere auto in z’n baan komt. Hierdoor kan de impact verminderd worden. Het is wel tot maar 50 kilometer per uur. De functie werkt niet als je harder rijdt. Het merk Land Rover heeft laatst ook een handig snufje toegevoegd aan hun auto’s. Airbags zitten namelijk normaal altijd aan de binnenkant om de klap op te vangen. Ze hebben nu auto’s waar ook airbags aan de buitenkant zittende externe air bags zorgen er voor dat als iemand hard tegen de auto komt, opgevangen wordt door de airbag om de klap zo een beetje te verlichten.

De achteruitrijcamera bestaat al een tijdje. Echter wordt de technlogie steeds meer verbeterd. Als je nog een oudere auto hebt is het aan te raden een waeco camera te gebruiken. Sommige auto’s hebben hun monitor in de spiegel verwerkt waar je makkelijk in kunt kijken. De achteruitrijcamera sprinter is dus een must in iedere auto.

In auto’s,  busjes en andere voertuigen is het soms lastig om te zien wat achter en naast je gebeurd. Door middel van projectie zou dit verleden tijd moeten zijn. Het is echter nog niet toegepast in auto’s maar naar verluidt zal dit in de toekomst zeker gaan gebeuren. Veiligheid voor alles! Een ander snufje wat nog niet in auto’s zit maar waar men wel mee bezig is, is nachtvisie. Dit zal in de vorm van een camera aan de voorkant zijn. Hier kun je naar kijken als het een beetje donker is.

https://www.vanzwitserland.nl/