Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Cv-ketel kapot: wat nu?

 

Het gaat iedereen wel een keer overkomen: een kapotte cv-ketel. Om u alvast voor te bereiden op een kapotte cv-ketel of u te helpen op het moment dat uw cv-ketel al kapot is, staat er in deze blog exact geschreven wat u in verschillende situaties het beste kunt doen. Wanneer onze tips niet helpen kunt u altijd terecht bij uw loodgieter. Hij kan u helpen met alle cv-ketel gerelateerde problemen en vragen.

Installatie van de cv-ketel

Het kan zijn dat er tijdens de installatie van de cv-ketel dingen zijn fout gegaan met het leggen van de bedrading. Als eerste willen we u zeggen dat u niet meteen aan de slag moet gaan met het veranderen van de bedradingen. U kunt hiervoor uw installateur bellen om te vragen of er iets is dat u zelf aan kunt passen of u kunt de handleiding lezen. In de handleiding staat vaak een uitgebreide uitleg van de installatie van uw ketel.

Weinig gebruik gemaakt de laatste tijd

Een andere mogelijke oorzaak van een ”defect” aan de ketel, kan het gebruik zijn. Wanneer u een tijdje (2 dagen tot meerdere weken na een vakantie) geen gebruik heeft gemaakt van de cv-ketel kan het zo zijn dat de ketel moet opstarten en weer warm moet worden. Neem daarom niet gelijk beslissingen en wacht eerst even voordat u gaat sleutelen aan uw ketel.

Loodgieter staat klaar voor uw cv-ketel

Doet uw cv-ketel nog steeds niet zijn werk na het nalopen van bovenstaande punten? Schakel dan uw loodgieter in. Veel loodgieters bieden een 24-uurs service aan waardoor u dag en nacht contact kan opnemen om uw ketel weer werkend te krijgen. Neem contact op met SAM Loodgieter Leiden voor uw cv-ketel. Wij zorgen dat er een reparateur binnen een uur bij u ter plaatsen is.