Oranje web
Image default
Computers / Internet / Searching

Thuis je buikspieren trainen

Het is een goede manier om thuis je buikspieren te trainen, het is namelijk neit voor eidereen weggelegd om dagelijks naar de sportschool te gaan. Thuis je buikspieren trainen is minstens even effectief als in een fitnesszaal omdat je geen dure apparatuur nodig hebt om een strakke buik te trainen. Dit bespaart tijd, geld en onnodige reizen. Ben jij klaar om thuis aan de slag te gaan met je buikspieren? In dit artikel geef ik alle informatie om makkelijk thuis een sixpack te kweken.

Wil jij thuis je buikspieren trainen? Dan is het enige wat je nodig hebt een fitness matje. Zo kun je buikspieroefeningen doen op de grond en krijg je geen last van je rug. Het is een te raden om een slip-bestendige mat te kopen zodat het op dezelfde plek blijft tijdens de oefeningen. Daarnaast zijn er verschillende hulpmidellen beschikbaar om je buikspieroefeningen nog uitdagender te maken zoals een ab roller of ab straps. Dit kun je uiteraard ook later aanschaffen als je eenmaal gewend bent aan de normale training en het iets uitdagender wilt maken. In de basis is een matje dus goed genoeg.

Blijf gemotiveerd trainen

Wil jij resultaat behalen en recht op je doel af? Zorg dan dat je duidelijk doelen stelt die reeel zijn, zo blijf je gemotiveerd en zul je minder snel opgeven. Als je doelen stelt die eigenlijk onhaalbaar zijn zul je eerder het gevoel krijgen dat het geen zin heeft en dat werkt niet motiverend. Als je eenmaal begint met dagen overslaan dan wordt het steeds lastiger om je buikspieroefeningen thuis uit te voeren. Kun je het echt niet opbrengen om je buikspieren thuis te trainen? Ga dan naar de sportschool en doe de oefeningen daar. Je kunt dan ook nog werken aan andere spiergroepen. handig als je toch al lid bent van de sportschool.

Welke oefeningen en spiergroepen?

Je hebt de uiterusting, de motivatie en je bent klaar om thuis je buikspieren te trainen. Waar moet je dan beginnen? Welke oefeningen helpen om snel resultaat te zien? Bekijk eens de volgende oefeningen:

  • Sit ups
  • Basis crunch
  • Knee raises
  • V-up

Deze buikspieroefeningen zijn een goede basis voor een training thuis. Uiteraard kun je het aantal oefeningen langzamerhand uitbreiden en kijken welke buikspieroefeningen jou het beste bevallen. Op websites zoals Spierentraining.nl en youtube.com kun je veel inspiratie vinden over verschillende oefeningen voor thuis.

Wat eten voor buikspier opbouw

Vermijd slechte voeding zoals snoep en chips het liefst helemaal. Richt je met name op voeding waar je wél wat aan hebt. Goede voorbeelden hier van zijn:

  1. Gezonde eiwitten
  2. Groentes
  3. Fruit (maar ook niet te veel)
  4. Volkoren producten
  5. Vezelrijke producten
  6. Gezonde vetten

Als je kiest voor de bovenstaande voeding haal je het maximale uit je buikspieroefeningen. Dit zorgt voor spieropbouw en dit is een van de belangrijkste factoren als je een strakke buik wilt trainen. Daarnaast zorgen deze producten voor een verlaging van het vetpercentage waardoor je sixpack sneller zichtbaar wordt.

http://www.spierentraining.nl